PETER SALM VECHTSPORT


DE NIEUWE FILOSOFIE
FIT&GEZOND MET VECHTSPORT


5o jaar geleden kwam ik, Peter Salm, in aanraking met verdedigingssporten vanuit een serieuze traditie via mijn vader.

Hij gaf les in Tae Kwon Do. Als kind ging ik met hem mee en zo werd ik bekend met deze fascinerende sport uit Zuid-Korea. Ik heb jarenlang getraind bij verschillende Koreaanse grootmeesters waaronder Park Young Soo. Ik heb aan vele wedstrijden meegedaan en ben vele malen Nederlands kampioen geworden. Ook heb ik veel internationale wedstrijden gewonnen in Italië, Denemarken, Duitsland, Spanje, de Verenigde Staten en Korea.

peter-salm-img-wie-zijn-wij-01

peter-salm-nieuws-krant-bericht

 


Van het Tae Kwon Do ben ik over gestapt naar de eveneens Koreaanse gevechtskunst Tang Soo Do.

De juiste vertaling van Tang Soo Do is zelfverdediging.

Ook in het Tang Soo Do heb ik vele jaren wedstrijden internationaal en nationaal gedraaid met als resultaat veel prijzen.

Naast Tang Soo Do heb ik altijd interesse gehad voor andere vechtsporten zoals boksen, worstelen, judo, kick-boksen, karate en mixed martial arts. Ook in deze disciplines heb ik veel getraind, toernooien en wedstrijden gedraaid.

In de loop der jaren begon ik mijn expertise over te brengen in de vorm van zelfverdediging les aan politie, orde diensten, beveiligers en privé bodyguards.

Na al deze jaren van trainen en lesgeven heb ik gezien dat het trainen op- en beheersen van zelfverdedigingstechnieken mensen fitter, sterker en zelfverzekerder maakt. Drie enorm belangrijke kwaliteiten in de veeleisende en vaak harde maatschappij van vandaag.

Van dit idee heb ik mijn werk gemaakt door Peter Salm Sports op te richten. In ons trainingscentrum in Prinsenland geven we meerdere trainingsprogramma’s. Onze trainingsprogramma’s zijn een combinatie van zelfverdedigingstechnieken uit verschillende vechtsporten/kunsten.

Onze filosofie is dat de juiste combinatie van zelfverdedigingstechnieken en beweging de beste manier is om mentaal en lichamelijk fit te worden.

Discipline, respect en sociale omgang zijn leidend in de vechtkunst en daarom de perfecte basis voor niet alleen een fit lijf, maar ook een gebalanceerde persoonlijkheid.

Bij Peter Salm Sport kiest een ieder zelf – jong & oud, man en vrouw, beginner en gevorderde – welke (vecht)sporten hij of zij beoefent. Daar hebben we namelijk verschillende abonnementen voor.


ONZE SPORTEN ABONNEMENTEN